Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Hoe doe je wat aan een Renault Safrane
Plaats reactie
Robi Safrane 2.0
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 okt 2019, 21:03

Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door Robi Safrane 2.0 » 06 okt 2019, 15:31

Goedemiddag Forumleden,

Sinds enkele dagen heb ik startproblemen met mijn Safrane 2.0. Uit he niets wil hij soms opeens niet meer starten. De accu is goed en wanneer het contact aan gaat branden de lampjes, gaat de startonderbreking uit en hoor ik de pomp. Echter zodra ik de sleutel omdraai gebeurt er niets en valt de verlichting/display van de dagteller en km teller uit.
IMG_5519.JPG
IMG_5524.JPG
Niet aan de praat te krijgen, het kan ook zomaar zijn dat wanneer ik het na een tijde weer probeer de auto gewoon wel weer start. En dagen geen problemen meer heb.

Volgens de ANWB zou het een kapotte startmotor zijn, echter ik heb helemaal geen voortekenen gehad dat de startmotor stuk gaat. Na het lezen van verschillende berichten denk ik dat het de start relais is, echter zo op het eerste gezicht lijken alle aansluitingen goed.

Heeft iemand nog tips? Kan het relais worden omzeild? Of kijk ik naar de verkeerde zaken?
01.jpg
02.jpg
Alvast bedankt voor jullie hulp!

Gebruikersavatar
AS1 (Anne)
Administrator
Berichten: 3574
Lid geworden op: 24 mar 2007, 12:25
Locatie: België

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door AS1 (Anne) » 06 okt 2019, 16:32

Heeft de ANWB het stekkertje aan het relais wel schoongemaakt? Zo nee, dit eerst doen.
Anders de accupolen los en weer vast maken. Als daar een slecht contact zit dan kun je namelijk ook het volledig weigeren van de startmotor krijgen.

Helpt dit niet dan zou je rechtstreeks 12V op het startmotor relais kunnen zetten om te testen.
R25 V6 Injection aut. LPG 1989
Clio 1.4 RN 1993

Robi Safrane 2.0
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 okt 2019, 21:03

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door Robi Safrane 2.0 » 06 okt 2019, 16:36

Dank voor je snelle reactie.
ANWB heeft niets met stekkertje gedaan, alleen de startmotor rechtstreeks op de accu gekoppeld, kwam niet naar buiten volgens ANWB.
Misschien een stomme vraag, maar bedoel je het stekkertje met het witte draadje?

Gebruikersavatar
AS1 (Anne)
Administrator
Berichten: 3574
Lid geworden op: 24 mar 2007, 12:25
Locatie: België

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door AS1 (Anne) » 06 okt 2019, 17:00

Inderdaad het stekkertje met het witte draadje. Die gaat naar het startrelais.
De ANWB zal die even los hebben getrokken om rechtstreeks 12V op het startrelais te zetten.

Waarschijnlijk heb je dan een haperend startrelais of startmotor.
Heeft de ANWB de accupolen even los gehad? Zo nee, nog even proberen dan.
R25 V6 Injection aut. LPG 1989
Clio 1.4 RN 1993

Gebruikersavatar
safrance
Berichten: 538
Lid geworden op: 02 dec 2010, 18:50
Locatie: De Kempen

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door safrance » 06 okt 2019, 17:06

Ik heb een dergelijk probleem nog niet gehad, maar ik zou uitgebreid gaan meten: komt de benodigde spanning wel op de startmotor, en zo niet, waar stopt het.
Als de bendix er niet uitkomt (er ook geen duidelijke tik is) als je spanning rechtstreeks van de accu op de startmotor zet, vrees ik toch dat het de startmotor is.
De accu lijkt me niet het probleem omdat de spanning elders wel aanwezig blijft.
Safrane 2.0 RTE 2000 LPG3 85k>>380k
Je vindt slechts wat je zoekt.

Gebruikersavatar
AS1 (Anne)
Administrator
Berichten: 3574
Lid geworden op: 24 mar 2007, 12:25
Locatie: België

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door AS1 (Anne) » 06 okt 2019, 17:11

Robi, waar woon je? Ik heb nog een startmotor voor jouw Safrane liggen.
R25 V6 Injection aut. LPG 1989
Clio 1.4 RN 1993

Robi Safrane 2.0
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 okt 2019, 21:03

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door Robi Safrane 2.0 » 06 okt 2019, 17:20

AS1 (Anne) schreef:
06 okt 2019, 17:11
Robi, waar woon je? Ik heb nog een startmotor voor jouw Safrane liggen.
AS1 (Anne) ik woon in Haarlem.

Robi Safrane 2.0
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 okt 2019, 21:03

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door Robi Safrane 2.0 » 06 okt 2019, 18:50

Trouwens als ik op zoek ga naar een nieuwe startmotor, moet ik er een met 8 of 9 tanden hebben. Zie hier en daar verschillende aangeboden....

Gebruikersavatar
AS1 (Anne)
Administrator
Berichten: 3574
Lid geworden op: 24 mar 2007, 12:25
Locatie: België

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door AS1 (Anne) » 06 okt 2019, 20:46

Ik heb een originele van Bosch liggen en die heeft 9 tanden.
R25 V6 Injection aut. LPG 1989
Clio 1.4 RN 1993

Robi Safrane 2.0
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 okt 2019, 21:03

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door Robi Safrane 2.0 » 06 okt 2019, 21:49

AS1 (Anne) schreef:
06 okt 2019, 20:46
Ik heb een originele van Bosch liggen en die heeft 9 tanden.
AS1 wat voor bedrag had je in gedachten?

Robi Safrane 2.0
Berichten: 6
Lid geworden op: 05 okt 2019, 21:03

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door Robi Safrane 2.0 » 10 okt 2019, 20:39

Startmotor ontvangen en ingebouwd, hoopr dat het hiermee is verholpen!
Dank voor de tips en hulp.

Gebruikersavatar
AS1 (Anne)
Administrator
Berichten: 3574
Lid geworden op: 24 mar 2007, 12:25
Locatie: België

Re: Startproblemen Safrane 2.0 (1999)

Bericht door AS1 (Anne) » 10 okt 2019, 20:49

[smilie=cheers.gif]
R25 V6 Injection aut. LPG 1989
Clio 1.4 RN 1993

Plaats reactie